Dinosaurshow for hele familien!

Vitenskapsmenn har i alle år påstått at dinosaurene ble utryddet for flere millioner år siden, men har vi egentlig noe ordentlig bevis på dette? Sara og Oliver driver en dinosaurfarm, og holder fast på en enorm hemmelighet. De overraskes når publikum plutselig har plassert seg midt i hagen deres for å utforske hemmeligheten, og finne ut om det hele faktisk er sant … finnes det dinosaurer i dag?

Et dinosaurshow har aldri før vært vist på en scene her på Sørlandet, og nå er dette endelig mulig å oppleve – på Mineralparken selvfølgelig.

I anledning 30år var det rett og slett på sin plass å gi publikum en unik opplevelse som er skreddersydd for hele familien. Dinosaur-showet spilles to ganger hver dag fra 1. juli til 7. august, kl. 13 og kl.15, fra utescenen foran hovedbygget i parken.

Vi lover spenning, latter, og kanskje også et lite snev av frykt.

Dinosaurshowet er inkludert i dagsbilletten og sesongkortet.

 


Kajakk og SUP

Ta padleårene fatt! Nå kan du låne både kajakker og SUP-brett på det nye bryggeanlegget i Mineralparken.

Lån av utstyr er inkludert i inngangsbilletten til Mineralparken og tilgjengelig hver dag i sommer.


Himalaya vannsklie

Verdens høyeste fritthengende sklie, prøv den som tør!

Himalaya vannsklie er høy som et fjell og passer for alle som liker å kjenne at det virkelig kiler i magen. Fra toppen kaster du deg, bokstavelig talt, utfor fjellveggen i Himalaya-sklia, og får oppleve et fall på hele 15 meter før du fyker rett ut i elva.

Himalaya vannsklie er inkludert i inngangsbilletten til Mineralparken og er åpen for alle over 120 cm.


Aquamarin vannpark – inkludert i inngangsbilletten.

Aquamarin Vannpark er åpen alle dager i høysesongen fra kl 10-18 frem til 15. august! Du trenger ikke egen billett og du trenger ikke bestille tid, for vannparken er åpen for alle som har inngangsbillett til Mineralparken eller sesongkort.

Vannparken har en rekke forskjellige hindre, sklier, 2 flipper, trampoline, klatretårn og masse mer:))

Vannparken har en anbefalt aldersgrense på 7 år og en max vektgrense på 90kg.

Redningsvest er påbudt, men vi har vester til utlån.

Vi gleder oss til å se deg!!


Uteområdet i parken

Mineralparken har et flott og naturlig parkområde utendørs. Her finner du alt ifra badestrand med solsenger til lekestativ for barna. Det er nok av ting å gjøre, som å ta seg en kanotur eller lage en figur i stein.

Lekeområdet i parken

Midt i parken ligger et lekeområde. Her er et stort klatrestativ med flere rutsjer og klatredeler. Det er også kort vei til badestranda og Rock Cafe.
I lekeområdet finnes mange benker og bord for avslapping, lesing og hygge mens barna leker.

Stor lekeplass midt i parken på Mineralparken på Evje

 

Sykkelbåter & kanoer

Inkludert i inngangsbilletten kan du låne vannsykkel, sykkelbåt og kanoer. Dette er et morsomt avbrekk på varme sommerdager (eller for å teste fiskelykken). Alle som benytter disse vannaktivitetene, må bruke redningsvest. Disse finner dere bak supersklia og vil være tilgjengelig hver dag i høysesongen.

 

Badestranda

Badestranda er ei fantastisk behagelig og fin strand midt i parken. Her trenger du ikke bekymre deg for brennmaneter eller tang. Det er gratis solsenger hele sommeren. Kom å slå deg ned  mens barna holder seg aktive med morsomme vannaktiviteter, kanoer, Klatreskogen eller Supersklia. Det er også få meter ifra lekeplassen, Rock Cafe og border/benker for picnic.

 

Skulpturparken

På hele Mineralparkens uteområde er det forskjellige skulpturer og figurer i stein. De 3 bukkene bruse og kunstverk hogget ut i norsk og kinesisk stein. I parken kan man enten gå å nyte synet av de store og små verkene eller man kan gjøre som barna, klatre på skulpturene! Her er også bord og benker for avslapning og hygge.

Mye gøy på Bukkene bruse midt i parken på Mineralparken på Evje

 

Sjakkbrett og ringspill

Det er flere store spill ute i parkområdet. Dette er det bare å benytte seg av når det er ledig. Konkurrer mot hverandre og se hvem som vinner i disse mega aktivitetene. Vi har også store spill i spillehallen inne i utstillingen.

Waterwar

Vannkrig spillet som er perfekt på varme sommerdager!
Vi har to kanoner i hver ende. Legg en vannballong oppi kurven og prøv å treff på motstanderens blink. Treffer du så blir de skikkelig blaute! Moro for store og små! Waterwar er åpen i høysesong og vannballonger kan kjøpes i resepsjonen eller i sklia. Lykke til!

 

 


Boblefotball

Boblefotballen spilles på egen oppblåsbar fotballbane, der spillerne får hver sin store boble tredd over hodet. Inni boblen er det 2 håndtak dere holder i. Boblefotball passer for alle, også deg uten fotballferdigheter. Målet er som i fotball, å få ballen inn i motstanderens mål så mange ganger som mulig. Dere er 3 på hvert lag og spiller omganger på 2 -5 min.

Boblefotball er inkludert i dagsbilletten til Mineralparken og i alle sesongkortene.

Boblefotball er åpent hver dag i høysesongen til oppsatte tidspunkt.

 


LazerTag

Laser tag er spennende og morsomt. Spillerne har en målbrikke som fanger opp laserstrålene fra laserskyteren til motspilleren. Lasertag spilles på vårt lasertag-område i parken med mange forskjellige hindere. Sammenlignet med paintball er dette helt uten smerte.

Lazer tag er inkludert i dagsbilletten til Mineralparken og alle sesongkortene.

Åpent hver dag i Høysesongen til oppsatte tidspunkt. Sjekk aktivitetskalenderen når du kommer.


Hårflette

Hårflette

Flotte hårfletter med fjær eller perler. Vi har dem i masse forskjellige farger, med kuler og fjær.
Du finner hele utvalget i aktivitetsteltet ute i parken. Pris kr 80,- pr. stk.  Du kan også bruke aktivitetskortet her.

Åpent hver dag i høysesong.


Spillehall

Spillehallen ligger inne i fjellet. Den åpnet i 2015 og ble en kjempesukess! Her kan barn og voksne kose seg sammen i timevis med gode, gammeldagse spill og morsomme leker. Her er også hodebryleker som selv de voksne kan ha store utfordringer med å løse. Spillehallen er omringet av de mest spesielle steinene og fossilene som finnes i fjellet på Mineralparken, slik at dere samtidig kan nyte synet av flotte omgivelser.

På dager med ruskevær er det koselig å være inne i tunnelen. Der er det tørt og varmt. I butikken er også spillene og lekene tilgjengelig i mindre format, så kan leken fortsette hjemme eller på hytta. Spillehallen er tilgjengelig og åpen hele sesongen uavhengig av været og åpningstidene til de andre aktivitetene

 


Utstillingen

Utstillingen på Mineralparken er laget for dere uten mineralinteresse og for barna. Vi har på spennende vis tatt mineralene tilbake der de hører hjemme, nemlig inni i fjellet. 1200 steiner og mineraler fra hele verden viser skaperverket på en unik måte. Spektakulær fargeprakt og særegne former gir barn og voksne opplevelser de sent vil glemme. Dette er mineralparkens hjerte.

5 haller på totalt 1200m2:

  • Hall 1 viser utenlandske mineraler, temautstillinger og innholdsrike veggmontasjer. Her er også langbord med benker for undervisning av grupper. Det er her konserter, kickoff og selskaper foregår.
  • Hall 2 gir historie fra feltspat- og nikkelproduksjon med gruveutstyr, malmvogner på skinner, feltspatslede, motorer, smie og håndverktøy. Redskapene er behendig tilpasset utstillingen av mineraler. Like ved finnes fluoviserende mineraler i en stor hul trestamme. Et spennende syn!
  • Hall 3 kalles Norgeshallen og rommer hovedsakelig mineraler og stein fra ulike steder i Norge. Kanskje du savner noe fra ditt hjemsted? Vi har dessverre en øvre grense for hvor mye som stilles ut, men kanskje du finner noe neste gang, for mye byttes ut hver sesong.
  • Hall 4 har glassmontere inne i fjellveggene på begge sider. Dronningsteinen, kongesteinen og Kronprinsparsteinen har egne kabinetter her. Det samme har dinosauregg og andre spesielle utstillinger. Med en arbeidsbrakke fra gruvetiden i ene enden og den elegante marmorsalongen i den andre, er dette den største og lengste hallen i hele utstillingen.
  • Hall 5 er den innerste hallen med store unike krystall-grupper i egne speilkabinetter. Utvilsomt den største attraksjonen for publikum, for her er de beste mineralene utstilt! Hvilken er din favoritt?
Det første monteret man møter i utstillingen i tunnelen på Mineralparken på Evje

Gull av gråstein!

Visste du at millioner mennesker har stein fra Evje i munnen?

En tema-utstilling i fjellet tar utgangspunkt i nettopp det. Utstillingen viser feltspat fra Evje, og forvandlingen fra stein til tann.

Flere av verdens største produsenter av tannimplantat henter feltspat fra Lie gruver på Evje. Steinen herfra er i verdensklasse, så tennene som lages av feltspatt regnes som noen av verdens beste.
Dette er en utrolig historie, som er verdt et besøk!

En video i utstillingen viser den omfattende foredlingen fra stein til tann.